Βέλγιο

 • Βέλγιο
 • Brussels
 • 30510.0 km²
 • Euro - (€)
 • Dutch - Nederlands, Vlaams
 • 10403000
 • +32


Καιρός 

 • 5,06℃
 • 5,06℃
 • 5,06℃
 • 81%
 • 2,34 μ/δ
 • 1017 hPa
Επόμενη ενημέρωση : 07-12-2022 15:00
Πηγή κατά προσέγγιση : openweathermap

Γενικές πληροφορίες για Βέλγιο

Η πόλη των Βρυξελλών (ολλανδικάBrusselγαλλικάBruxelles) είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δήμος των Βρυξελλών είναι ο μεγαλύτερος της ευρύτερηςπεριφέρειας των Βρυξελλών (Région de Bruxelles-Capitale), η οποία συνολικά έχει το ρόλο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Ο δήμος της πόλη των Βρυξελλών (Ville de Bruxelles, Bruxelles-ville) καταλαμβάνει τον ιστορικό πυρήνα της πόλης και έχει περίπου 140.000 κατοίκους. Η περιφέρεια των Βρυξελλών έχει 1.138.854 (Ιανουάριος 2013) και αποτελείται από τους παρακάτω 19 δήμους: Άντερλεχτ, Όντερχεμ, Μπερσέμ-Σεντ Αγκάτ, Βρυξέλλες, Έτερμπεεκ, Εβέρ, Βορστ/Φορέ, Γκανσχόρεν, Ιξέλ, Ζετ, Κέκελμπεργκ, Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, Σεν Ζιλ, Σεν Ζοσ ταν Νουντ, Σερμπέκ, Ούκλε, Ουατερμέλ-Μπουατσφόρ, Βολουβέ-Σεν-Λαμπέρ και Βολουβέ-Σεν-Πιέρ. Το σύνολο των δήμων αυτών καλύπτει μια έκταση 161 τετρ. χιλ.[1] Η μητροπολιτική περιοχή των Βρυξελλών έχει 1,8 εκατομμύρια κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στο κέντρο του Βελγίου.

Η προέλευση της ονομασίας της πόλης κατά την επικρατούσα εκδοχή προέρχεται από την παλαιά ολλανδική λέξη Broeksel (broekβάλτος και sel - κτίσμα/δωμάτιο εκ του Λατινικού cella) που σημαίνει "σπίτι στον βάλτο". Η ευρύτερη περιφέρεια των Βρυξελλών είναι επισήμως δίγλωσση, αποτελώντας το γλωσσικό σύνορο μεταξύ του φλαμανδόφωνου βορείου Βελγίου και του γαλλόφωνου νοτίου. Στην πραγματικότητα η πλειονότητα της περιφέρειας μιλά γαλλικά.

Στις Βρυξέλλες εδρεύουν δύο από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πόλη εδρεύει - πολιτικά - και το ΝΑΤΟ, καθώς και η Δυτικο-Ευρωπαϊκή Ένωση (WEU).

Η πόλη γιόρτασε το 1979 μία χιλιετία ζωής με μια ιστορική πορεία άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν της ευρωπαϊκής ηπείρου.Πατήστε στην ερώτηση για την απάντηση

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι τα προσωπικά σας αντικείμενα και όλα όσα πρέπει να βρίσκονται στην προσωπική σας τσάντα: το πορτοφόλι σας , η ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες ή κάρτα ΑΤΜ, τα εισιτήρια ταξιδιού, το πάσο σας (για τους φοιτητές ) και ενδεχομένως το δίπλωμα οδήγησης για όσους συνηθίζουν να νοικιάζουν κάποιο όχημα μεταφοράς για τις βόλτες τους.

Ρωτήστε τι ώρα αναμένεται να παραλάβετε το αυτοκίνητο σας. Πολλά πρακτορεία ενοικίασης αρχίζουν να χρεώνουν για κάθε 24-ώρες από την στιγμή της ενοικίασης, και θα χρεώσουν πλήρη ημέρα για αυτοκίνητα που επιστρέφονται μετά την έναρξη της επόμενης 24-ωρης περιόδου.
Να έχετε υπόψη σας ότι πολλές χώρες έχουν ελάχιστη και μέγιστη ηλικία ενοικίασης. Οι οδηγοί κάτω των 25 ή από 70 ετών μπορεί να αντιμετωπίσουν επιπλέον χρεώσεις ή να μην τους επιτραπεί καθόλου η ενοικίαση. Όταν είναι εφικτό, και σε περίπτωση που δείτε κάποια διαφήμιση για ειδική προσφορά στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κόψτε την αγγελία ή σημειώστε τον κωδικό προώθησης. Πολλές από τις καλύτερες τιμές δεν εμφανίζονται στις οθόνες των υπολογιστών των πρακτορείων χωρίς μια μικρή ώθηση.
Να ρωτάτε πάντα για τους ηλικιωμένους πολίτες, AAA, τις πιστωτικές κάρτες και τις εκπτώσεις στα προγράμματα πτήσης για τακτικούς πελάτες ή πρόσθετες προσφορές.
Κατά την πραγματοποίηση κράτησης για παραλαβή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο, επιλέξτε κάποιο μικρότερο αυτοκίνητο από αυτό που θα επιθυμούσατε. Οι στόλοι αυτοκινήτων στα αεροδρόμια γεμίζουν συχνά με μεγαλύτερα αυτοκίνητα, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως από όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, και λαμβάνουν συχνά δωρεάν αναβάθμιση από κράτηση αυτοκινήτου πόλης. Να έχετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα είναι συνήθως μικρότερα από τα Αμερικάνικα αντίστοιχα, ενώ αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν έχετε σκοπό να οδηγήσετε σε στενούς επαρχιακούς δρόμους, δεν είναι τόσο καλό για όσους έχουν υπερβολικά μεγάλο ύψος, κουβαλάνε πολλές αποσκευές, ή ταξιδεύουν οικογενειακώς ή με μεγάλα γκρουπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μην το διακινδυνεύσετε – φροντίστε να παραγγείλετε το μέγεθος που χρειάζεστε σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να κερδίσετε κάποια αναβάθμιση.
Σε πολλές χώρες, το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων αποτελεί τον κανόνα και θα χρειαστεί να πληρώσετε για να ένα αυτόματο. Αν οδηγείτε αυτοκίνητο με λεβιέ, μπορεί να σας γλυτώσει από το κόστος και τις φασαρίες. Η οδήγηση στο εξωτερικό μπορεί συχνά να είναι πιο δύσκολη απ’ ότι στην πατρίδα, η επίστρωση στους δρόμους μπορεί να είναι ελλιπής, φιδωτή, ή επισφαλώς τοποθετημένη σε ορεινές περιοχές ή σε βραχώδεις περιοχές κοντά σε ωκεανούς. Για αυτό το λόγο, είναι συχνά καλή ιδέα να μοιράσετε την οδήγηση – οπότε αν η οδήγηση αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο δεν είναι για τον καθένα, σκεφτείτε να ψάξετε για αυτόματο. Επίσης, αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε μια χώρα όπως η Αγγλία ή η Αυστραλία, βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με την οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου – μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό!
Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης
Αν ταξιδεύετε σε κάποια Αγγλόφωνη χώρα, είναι πιθανόν να είσαστε σε θέση να οδηγήσετε με το Ευρωπαϊκο Δίπλωμα Οδήγησης. Ωστόσο, πολλές άλλες χώρες θα σας ζητήσουν να έχετε επίσης Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης (IDP), το οποίο είναι βασικά απλώς ένα έγγραφο που μεταφράζει τις πληροφορίες σας σε 10 διαφορετικές γλώσσες και αναγνωρίζεται σε πάνω από 150 χώρες. Αν έχετε σκοπό να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο εξωτερικό, μπορεί να σας ζητήσουν να παρουσιάσετε και αυτό μαζί με την τυπική άδεια οδήγησης. Πρέπει να είσαστε τουλάχιστον 18 χρονών για να αποκτήσετε IDP.
Στην Ελλάδα υπεύθυνη για την έκδοση του Διεθνούς Διπλώματος Οδήγησης, ειναι η ΕΛΠΑ. Προειδοποιείστε ότι υπάρχουν και πολλές ιστοσελίδες που πωλούν πλαστά – οπότε προσέχετε μην πέσετε θύματα εξαπάτησης.
Βεβαιωθείτε ότι πήρατε μαζί σας το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης IDP πριν φύγετε από το σπίτι, καθώς θα πρέπει να έχει εκδοθεί στην πατρίδα σας. Το IDP δεν αποτελεί το ίδιο Δίπλωμα, αλλά απλώς μια μετάφραση του διπλώματος που έχει εκδοθεί στην χώρα όπου κατοικείται. Σε περίπτωση που σας σταματήσουν υπάλληλοι της αρχής επιβολής του νόμου στο εξωτερικό, πρέπει να επιδείξετε τόσο το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης IDP όσο και την Άδεια Οδήγησης που έχει εκδοθεί στην πατρίδα σας. Το μοναδικό αρχείο οδήγησης που έχετε επομένως είναι εκείνο που έχει εκδοθεί εντός των συνόρων της πατρίδας σας, ως εκ τούτου υποχρεούστε να ακολουθείτε τους τοπικούς κανόνες οδήγησης. Οποιαδήποτε παράβαση ή κλήση βεβαιωθεί ή εκδοθεί στο εξωτερικό θα σας περιμένει και όταν επιστρέψετε στην πατρίδα.
Ρωτήστε στο προξενείο ή στην πρεσβεία της χώρας, την οποία επισκέπτεστε για να ενημερωθείτε σχετικά με τις πολιτικές που αφορούν στην διεθνή οδήγηση.

Πατήστε σε μια απο τις θεωρήσεις για να μεταφερθείτε σε νέο παράθυρο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδος

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης για Βέλγιο

 • Αστυνομία : 112
 • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας : 112
 • Πυροσβεστική : 112
 • Σημειώσεις :

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - Βέλγιο

Antwerp International (Deurne)

IATA code : ANR

Brussels

IATA code : BRU

Brussels South Charleroi

IATA code : CRL

Wevelgem

IATA code : KJK

Ostend-Bruges International

IATA code : OST

Hasselt

IATA code : QHA

Oostmalle Air Base

IATA code : OBL

ΛΙΜΑΝΙΑ - Βέλγιο

Aarschot

Port code : AAS

Aarsele

Port code : ARS

Aartselaar

Port code : AAR

Achouffe

Port code : ACH

Albertkanaal (ports)

Port code : ABK

Anderlecht/Bruxelles

Port code : ANL

Angleur

Port code : ANB

werp = Antwerpen

Port code : Ant

Antwerpen

Port code : ANR

Antwerpen-Wilrijk

Port code : WIL

Anzegem

Port code : AZM

Archennes

Port code : ACS

Ardooie

Port code : ADO

Arendonk

Port code : AEJ

Avelgem

Port code : AVL

Badourg

Port code : BAD

Barchon

Port code : BCN

Bastogne

Port code : BSG

Battice

Port code : BTC

Baudour

Port code : BDU

Baulers

Port code : BAS

Bavikhove

Port code : BAV

Beauvechain

Port code : BVC

Beersel

Port code : BEE

Berchem

Port code : BPC

Berchem-Sint-Agatha/Bruxelles

Port code : BSA

Beringen

Port code : RIN

Berlare

Port code : BRL

Beveren

Port code : BEV

Beveren Leie

Port code : BEL

Beveren-Waas

Port code : BWS

Beyne-Heusay

Port code : BYE

Bocholt

Port code : BOC

Boechout

Port code : BCT

Bois D'haine

Port code : BDH

Boorsem

Port code : BOO

Borgerhout

Port code : BOR

Borgloon

Port code : BOG

Bourlers

Port code : BLS

Bousval

Port code : BOU

Boverkerke

Port code : BHH

Braine l'Alleud

Port code : BLA

Brasschaat

Port code : BRA

Bredene

Port code : BIR

Breendonk

Port code : BRN

Broechem

Port code : OBC

Brugelette

Port code : BRG

Brussel (Bruxelles)

Port code : BRU

Bruxelles (Brussel)

Port code : BRU

Bruxelles-Anderlecht

Port code : ANL

Bruxelles-Sint-Agatha-Berchem

Port code : BSA

Buggenhout

Port code : BHU

Casteau

Port code : CAS

Cerfontaine

Port code : CAD

Chaineux

Port code : CNX

Charleroi

Port code : CRL

Chievres

Port code : CHI

Corbais

Port code : CRB

Dadizele

Port code : DGX

Deerlijk

Port code : DJK

Dendermonde

Port code : DDR

Desselgem

Port code : DSL

Diksmuide

Port code : DIK

Dilbeek

Port code : DBK

Doornik = Tournai

Port code : TRN

Doornzelle

Port code : DOE

Dottignies

Port code : DTS

Drogenbos

Port code : DRB

Drongen

Port code : DGN

Elsenborn

Port code : ESB

Elversele

Port code : EEE

Erembodegem

Port code : ERM

Erpe-Mere

Port code : ERP

Ertvelde

Port code : ERE

Estaimpuis

Port code : EMP

Evergem

Port code : EVM

Everlee

Port code : EVE

Eynatten

Port code : EYT

Flemalle-Haute

Port code : FLH

Fleurus

Port code : FLE

Floreffe

Port code : FLO

Florennes

Port code : FLR

Frameries

Port code : FES

Frasnes-Les-Couvins

Port code : FLC

Gembloux

Port code : GEM

Gosselies

Port code : GOS

Grembergen

Port code : GGM

Grez-Doiceau

Port code : GDU

Grimbergen

Port code : GRB

Grimgergen

Port code : GRI

Grobbendonk

Port code : GBB

Groot-Bijgaarden

Port code : GBJ

Gullegem

Port code : GUG

Haasrode

Port code : HAD

Haine St Pierre

Port code : HSP

Hamme O-VI

Port code : HME

Harelbeke

Port code : HEJ

Hasselt

Port code : HSS

Hatrize

Port code : HTZ

Hautrage

Port code : HTJ

Heist-Op-Den-Berg

Port code : HPG

Hemiksem (Hemixen)

Port code : HEX

Herdersem

Port code : HYB

Herentals

Port code : HER

Hermalle-Sous-Argenteau

Port code : HSA

Herselt

Port code : HES

Herstal

Port code : HRS

Herverlee

Port code : HVB

Hoboken

Port code : HBN

Hoegaarden

Port code : HGD

Hondschoote

Port code : HON

Hooglede

Port code : HHG

Hoogstraten

Port code : HOO

Houdeng-Goegnies

Port code : HGG

Houthalen

Port code : HTH

Huizingen

Port code : HZI

Ieper (Ypres)

Port code : IPR

Ingelmunster

Port code : IGE

Ingooigem

Port code : IGM

Jupille-sur-Meuse

Port code : JAK

Kalmthout

Port code : KTT

Kampenhout

Port code : KMH

Kapellen

Port code : KPN

Kapelle-Op-Den-Bos

Port code : KPB

Kaulille

Port code : KLE

Keerbergen

Port code : KAO

Knokke/Het Zoute

Port code : KNO

Kobbegem

Port code : KBB

Koekelare

Port code : KEE

Koksijde

Port code : KKS

Koningshooikt

Port code : KKT

Kontich

Port code : KON

Koolskamp

Port code : KOO

Kortemark

Port code : KTK

Kortenberg

Port code : KTB

Kortrijk

Port code : KJK

Kruibeke

Port code : KEK

Kruischoutem

Port code : KHM

Kuringen

Port code : KRN

Kwaadmechelen

Port code : KWA

La Calamine

Port code : LAP

La Hulpe

Port code : LHL

La Louviere

Port code : LLO

Laakdal

Port code : YZO

Lanaken

Port code : LAN

Langemark

Port code : LAK

Lanklaar

Port code : LNK

Lasne-Chapelle-St Lambert

Port code : LSN

Lebbeke

Port code : LEB

Lendelede

Port code : LND

Lessines

Port code : LES

Leuze en Hainaut

Port code : LHT

Libramont-Chevigny

Port code : LIB

Lichtervelde

Port code : LIC

Liedekerke

Port code : LDK

Lochristi

Port code : LOH

Lodelinsart

Port code : LOD

Lokeren

Port code : LOK

Londerzeel

Port code : LNZ

Longueville

Port code : LFG

Louvain-La-Neuve

Port code : LLN

Lubbeek

Port code : LBK

Maaseik

Port code : MSK

Malmedy

Port code : MBW

March Les Dames

Port code : MLD

Mechelen

Port code : ECH

Meerhout

Port code : MEH

Melsbroek

Port code : MBK

Merchtem

Port code : MEC

Merelbeke

Port code : MRL

Merksem

Port code : MRK

Merksplas

Port code : MPS

Meslin-l'Eveque

Port code : MEB

Messancy

Port code : MES

Meulebeke

Port code : MEU

Milmort

Port code : MIL

Moerbeke-Waas

Port code : MEW

Moeskroen (Mouscron)

Port code : MOS

Momignies

Port code : MOM

Montignies-Le-Tilleul

Port code : MON

Montzen

Port code : MOT

Moorsel

Port code : MOL

Moorslede

Port code : MRS

Morlanwelz-Mariemont

Port code : MLW

Mortsel

Port code : MOR

Mourcourt

Port code : MCT

Mouscron (Moeskroen)

Port code : MOS

Nazareth

Port code : NZH

Nederokkerzeel

Port code : NED

Neufvilles

Port code : NEU

Nieuwpoort

Port code : NIE

Nivelles

Port code : NIV

Oostakker

Port code : OOS

Oostende (Ostend)

Port code : OST

Oostkamp

Port code : OKP

Oostrozebeke

Port code : OSR

Oostvleteren

Port code : OSV

Opglabbeek

Port code : OPG

Ostend (Oostende)

Port code : OST

Ottignies-Louvain-la Neuve

Port code : OTI

Oudenaarde

Port code : OUD

Overijse

Port code : OVR

Passendale

Port code : PAS

Peizegem

Port code : PEI

Pepingen

Port code : PIN

Pepinster

Port code : PEP

Peruwelz

Port code : PWZ

Poperinge

Port code : POP

Quenast

Port code : QUE

Recogne

Port code : REC

Reetrumst

Port code : REE

Rixensart

Port code : RIX

Roeselare

Port code : ROE

Rotselaar

Port code : RBA

Ruisbroek

Port code : RUI

Rumbeke

Port code : RUM

S. Stevens-Woluwe

Port code : STW

Saintes

Port code : STS

Saint-Marc

Port code : SMC

Sambreville

Port code : SAB

Schelle

Port code : SHL

Schellem

Port code : SCH

Schilde

Port code : SCE

Schoten

Port code : SCT

Seneffe

Port code : SEN

Seraing

Port code : ZER

Sint-Job-in-'t-Goor

Port code : SJG

Sleidinge

Port code : SLE

Soignies

Port code : SOI

St Amandsberg

Port code : SFY

St Baafs Vijve

Port code : STV

St Eloois Vijve

Port code : SEV

St Genesius Rode

Port code : SGR

St Katelijne-Waver

Port code : SSL

St Lievens-Esse

Port code : SII

St Niklaas

Port code : SNK

St Pieters Kapelle

Port code : SPK

St Pieters-Leeuw

Port code : SPT

St Truiden

Port code : STR

Stabroek

Port code : STA

Stambruges

Port code : SBG

Steenokkerzeel

Port code : SKK

Steenvoorde

Port code : STE

Tessenderlo

Port code : TES

Tongeren

Port code : TON

Torhout

Port code : TRT

Tournai

Port code : TRN

Turnhout

Port code : TUR

Vaux Sous Chevremont

Port code : VSC

Verviers

Port code : VER

Viesville

Port code : VVI

Vilvoorde

Port code : VIL

Vollezele

Port code : VLL

Waasmunster

Port code : WAA

Walhorn

Port code : WHR

Waregem

Port code : WAR

Waterloo

Port code : WAL

Wauthier-Braine

Port code : WAB

Welkenraedt

Port code : WKD

Westerlo

Port code : WES

Westmalle

Port code : WME

Westrozebeke

Port code : WST

Wetteren

Port code : WET

Wevelgem

Port code : WEV

Wezembeek-Oppem

Port code : WKO

Wijnegem

Port code : WJG

Willebroek

Port code : WLB

Wilrijk/Antwerpen

Port code : WIL

Wilsele

Port code : WSL

Wingene

Port code : WEE

Wondelgem

Port code : WDG

Wortegem

Port code : WOM

Wuustwezel

Port code : WUU

Zandhoven

Port code : ZAN

Zandvoorde

Port code : ZVD

Zaventem

Port code : ZAV

Zedelgem

Port code : ZED

Zeebrugge

Port code : ZEE

Zelzate

Port code : ZEL

Zoersel

Port code : OBL

Zonhoven

Port code : ZHV

Zottegem

Port code : ZOT

Zwevegem

Port code : ZWE

Zwijnaarde

Port code : ZWN

Zwijndrecht

Port code : ZWL

4ΗΜΕΡΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ 03/043 βραδια

απο€229
Ημερομηνια
03 Απρ 2016
Αναχωρηση
ΡΟΔΟΣ